МОЖЛИВОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФІЛАКТИКИ СИНДРОМУ ЕМОЦІЙНОГО ВИГОРАННЯ ФАХІВЦІВ СОЦІОНОМІЧНОГО ПРОФІЛЮ РІЗНИМИ ПСИХОТЕРАПЕВТИЧНИМИ МЕТОДАМИ - Антоніна МЕЛЬНИЧУК (Psychology Travelogs, 2026)
У статті здійснено теоретичний аналіз психотерапевтичних методів крізь призму їхнього потенціалу в профілактиці вигорання фахівців соціономічного профілю. Для кожного методу розкрито теоретичні основи, психологічні механізми впливу та обґрунтовано можливості практичного застосування в превентивних заходах. Оцінку ефективності методів здійснено на основі Переліку методів психотерапії з доведеною ефективністю, затвердженого наказом МОЗ України від 13.12.2023 № 2118, а також даних міжнародних та вітчизняних досліджень. Окрему увагу приділено позитивній психотерапії Носсрата Пезешкіана як інтегративному методу, що поєднує психодинамічний і ресурсно-орієнтований підходи у попередженні емоційного вигорання фахівців соціономічного профілю.