ОСОБЛИВОСТІ СТРЕСОПОДОЛАННЯ ФАХІВЦІВ СФЕРИ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я НА ЧЕТВЕРТОМУ РОЦІ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ В КРАЇНІ - Наталія ФРОЛОВА (Psychology Travelogs, 2026)
Дослідження, результати якого представлено в статті, було проведене до четвертої річниці великої війни, в лютому-березні 2026 року. Метою емпіричної роботи було вивчення травматизації фахівців сфери психічного здоров’я та специфіки їх стресоподалання на четвертому році повномасштабного вторгнення. В опитуванні взяли участь 320 українських психологів та психотерапевтів. Актуалізовано питання щодо особливостей загального стану здоров’я надавачів психологічної допомоги та пошуку векторів його стабілізації шляхом вивчення особливостей стресоподалання, індивідуальної терапевтичної підтримки та залученості до професійних спільнот – як конструктивній формі опанування травматичного досвіду.