ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ФАРМАЦЕВТИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА ПАНДЕМІЇ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ - Ольга ЛЮТА; Неоніла ЄРШОВА (Psychology Travelogs, 2026)
У статті здійснено теоретичний аналіз психологічних особливостей професійної діяльності фармацевтичних працівників в умовах війни та пандемії. Актуальність дослідження зумовлена зростанням психологічного навантаження, розширенням професійних функцій і підвищенням відповідальності фахівців. Встановлено, що ефективність професійної діяльності значною мірою залежить від професійно важливих якостей, емоційного інтелекту, адаптаційних ресурсів і здатності до конструктивної взаємодії з населенням. Обґрунтовано значення професійної адаптації, копінг-стратегій та організаційної підтримки як чинників психологічної стійкості й запобігання емоційному вигоранню. Запропоновано авторське бачення структури психологічних особливостей професійної діяльності, що охоплює професійно-компетентнісний, комунікативно-емоційний, адаптаційно-стресовий і копінгово-ресурсний компоненти.